Czy ktoś wie, czy można wymienić oryginalne reflektory bi-ksenonowe A6 2005 na reflektory LED z liftingu A6? A co z reflektorami RS6?
Trochę się tym martwiłem, czy miałeś oryginalny ksenon w swoim samochodzie?Zrobiłem to i się nie udało!
Kupiłem jednostki ksenonowe z Niemiec, zamontowałem je, ale potem zdałem sobie sprawę, że potrzebują konwerterów halogen-ksenon.
Kupiłem to od Kufatec... światła działały dobrze... tak jakby.
Nawet po zmianach w vagcomie światła nie działały prawidłowo
Z tego, co pamiętam, nie mogłem używać wiązki świateł i nie mogłem używać świateł obok ksenonów (światła do jazdy dziennej?)
Miałem też losowe ostrzeżenia o przepalonych żarówkach.
>Myślę<, że kierunkowskazy działały dobrze, ale to było jakiś czas temu.
W każdym razie... po kilku tygodniach... poddałem się i wróciłem do standardu.
Poza tym, nawet jeśli by działały, nie poziomowałyby się (ręcznie ani automatycznie), ponieważ brakowało ręcznego połączenia, a automatyczne wymagało różnych części, takich jak czujniki poziomu zawieszenia itp. To stawało się o wiele większym zadaniem.
Nowy samochód na szczęście je ma!
Uwaga: Były to oryginalne OEM, a nie HID retro znalezione na ebayu!
Czy reflektory Leds pochodzą z A6 czy RS6, czy masz numer części, czy zderzak pasował po wymianie reflektora?Dzień dobry,
Kupiłem właśnie dwie nowe reflektory A6 Leds (te z 6 diodami LED), z nieadaptacyjnym światłem, aby zainstalować je w moim A6 z 2005 roku, oryginalnie wyposażonym w Bi-ksenony i adaptacyjne światło.
1-Pierwszy krok, po zdjęciu zderzaka, zainstalowałem jeden reflektor, aby sprawdzić, czy rozmiary są takie same jak oryginalny. I jest w porządku:
http://i23.photobucket.com/albums/b366/gasy/Premireapproche.jpg
2-Drugi krok: modyfikacja kodowania i okablowania:
Słyszałem, że aby zmodernizować te reflektory Leds, istnieją dwie główne modyfikacje:
- nowe kodowanie dzięki Vag-Com.
- należy dokonać modyfikacji okablowania.
Jeśli chodzi o kodowanie, myślę, że je znalazłem. W kontrolerze 9, 3 (bi-ksenony z AFS) należy zmienić na 5 (Leds DRL):
http://i23.photobucket.com/albums/b366/gasy/CopiedeAdaptationmodule09.jpg
Ale modyfikacja okablowania jest dla mnie wciąż problemem (jeśli trzeba dokonać zmiany)!!
Widziałem, że są dwa dodatkowe przewody (jeden to masa) dla moich reflektorów z 2005 roku bez Leds w porównaniu z tymi z Leds. Reszta wydaje się taka sama.
Zastanawiam się, czy te dwa dodatkowe przewody są przeznaczone do światła adaptacyjnego?
Czy ktoś słyszał coś o tych modyfikacjach okablowania?
Dzięki za odpowiedzi.
Gasy
Cześć,Mam tutaj w Szwecji gościa, który przerobił reflektory LED A6 2009 do swojego samochodu. Pasują idealnie i musiał kupić moduł sterujący LED, aby to działało, znaleziony na eBayu. Nigdy nie testował z VAGcom i tymi kodowaniami!
Mój numer części to: 4F0 941 003 CN.Czy reflektory LED są z A6 lub RS6, czy masz numer części, czy zderzak pasował po wymianie reflektora?
To samo dotyczy: czy możesz podać numer części tego modułu sterującego?Mam tutaj w Szwecji gościa, który zmodernizował reflektory LED A6 2009 do swojego samochodu. Pasują idealnie i musiał kupić moduł sterujący dla LED, aby to działało, znaleziony na eBayu. Nigdy nie testował z VAGcom i tymi kodowaniami!
Czy to jest ten następujący moduł sterujący?Mam tutaj w Szwecji gościa, który przerobił reflektory LED A6 2009 do swojego samochodu. Pasują idealnie i musiał kupić moduł sterujący LED, aby to działało, znaleziony na ebayu.. nigdy nie testował z vagcom i tymi kodowaniami!
Z reflektorami Bi-Xenon światła do jazdy dziennej nie są częścią obwodu świateł pozycyjnych. Podłączenie diod LED do świateł pozycyjnych i włączenie DRL w VCDS nie spowoduje zapalenia diod LED....Jestem pewien, że samo podłączenie diody LED do światła pozycyjnego i włączenie DRL w MMI powinno wystarczyć...