Audi Forum banner

1 - 8 of 8 Posts

·
Registered
Joined
·
737 Posts
Discussion Starter #1
Address 56: Radio
Part No: 4B0 035 192 P
Component: RNS-E US H52 X---
Coding: 0509133
Shop #: WSC 15875

1 Fault Found:
00625 - Vehicle Speed Signal
004 - No Signal/Communication
 

·
Registered
Joined
·
737 Posts
Discussion Starter #3
Huh? Wonder how that would have came loose? Weird!!!

What does the V-signal wire do?
 

·
Registered
Joined
·
1,624 Posts
todd1010 said:
Huh? Wonder how that would have came loose? Weird!!!

What does the V-signal wire do?
It tells your RNS how fas you're going. You will probably notice your maps not moving anymore since it is disconnected.
 

·
Registered
Joined
·
737 Posts
Discussion Starter #5
I just used it and it seems to be fine??? I'll put the head unit out over the weekend and take a look.
 

·
Registered
Joined
·
161 Posts
If you happened to change the VAG coding of the unit from being an A6 unit to an A4 unit, that would come up since the A4 (and possibly other settings) use speed over CAN. Our B5's don't have the speed over CAN, so when it is coded that way that code appears.
 

·
Registered
Joined
·
737 Posts
Discussion Starter #7
I still haven't figured out this code? I don't have an A4 rather an S4, and I have checked the coding for the navigation with the VAG and it is coded correctly.

Am I correct that I don't need this wire connected for the RNS-E to function correctly? I have B5 S4 with the EU RNE-E, converted to us the US Maps.

0509133
 

·
Registered
Joined
·
1,624 Posts
For any B5 the correct installation involves connecting the V-signal GALA wire and coding the RNS-E as A6 installation.
 
1 - 8 of 8 Posts
Top