Audi Forum banner
1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
158 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hi,

Today I connect my car to VAG-COM (R512.4) to do the final configuration:

Car is configurated with coding 0205111.
Can't access to Channel 62 in Adaptation "Channel not found".
After that I did one Auto-Scan, and I get a lot of error: :(

address 09: Cent. Elect.
Part No: 8P0 907 279 F
Component: Bordnetz-SG H36 1201
Coding: F58A5F078214100000000000000000000008FE175A0500
Shop #: WSC 00046

Part No: 8P1 955 119 B
Component: Wischer AU350 H01 0130
Coding: 00062736
Shop #: WSC 00046

Part No: 4E0 910 557
Component: REGENLICHTSENSORH10 0050
Coding: 00141886
Shop #: WSC 00046

4 Faults Found:
00061 - Footwell Lights
012 - Electrical Fault in Circuit - Intermittent
01800 - Light Switch (E1)
008 - Implausible Signal - Intermittent
02195 - Dimmer Switch Instrument Panel & Switch Lighting (E20)
009 - Open or Short to Ground - Intermittent
02401 - Terminal 75x
006 - Short to Plus - Intermittent

-------------------------------------------------------------------------------
Address 19: CAN Gateway
Part No: 1K0 907 530 G
Component: J533__Gateway H10 0140
Coding: 7D0F0F4207000100
Shop #: WSC 00046

2 Faults Found:
01304 - Radio
004 - No Signal/Communication - Intermittent
01044 - Control Module Incorrectly Coded
000 - -

-------------------------------------------------------------------------------

Address 37: Navigation
Part No: 8P0 035 192 A
Component: RNS-E HIGH EU H70 0450
Coding: 0205111
Shop #: WSC 06314

6 Faults Found:
00862 - Antenna for GPS Navigation (R50/R52)
011 - Open Circuit - Intermittent
02261 - Media Player; Position 1 (R118)
014 - Defective - Intermittent
00856 - Radio Antenna
011 - Open Circuit - Intermittent
00858 - Connection; Radio ZF Output to Antenna Amplifier
011 - Open Circuit - Intermittent
00878 - Connection to Speaker Front Left
011 - Open Circuit - Intermittent
00879 - Connection to Speaker Front Right
011 - Open Circuit - Intermittent

-------------------------------------------------------------------------------

Address 56: Radio
Part No: 8P0 035 192 A
Component: RNS-E HIGH EU H70 0450
Coding: 0205111
Shop #: WSC 06314

6 Faults Found:
00862 - Antenna for GPS Navigation (R50/R52)
011 - Open Circuit - Intermittent
02261 - Media Player; Position 1 (R118)
014 - Defective - Intermittent
00856 - Radio Antenna
011 - Open Circuit - Intermittent
00858 - Connection; Radio ZF Output to Antenna Amplifier
011 - Open Circuit - Intermittent
00878 - Connection to Speaker Front Left
011 - Open Circuit - Intermittent
00879 - Connection to Speaker Front Right
011 - Open Circuit - Intermittent

I did already some search at forum, but I don't get any final conclution.
I just read something about recodind Address 19: CAN Gateway...

Everithing is working fine, but with all of those errors I just don't know if I have any really problem.

Can someone help me ?

Many thanks in advance.
 

·
Registered
Joined
·
1,624 Posts
All the intermittant errors happen when you install a device especially if it has been bench tested before your purchase. Just clear out any intermittant errors and wait for them to reoccur before concerning yourself with them.
 

·
Premium Member
Joined
·
11,350 Posts
msullx said:
Car is configurated with coding 0205111.
Can't access to Channel 62 in Adaptation "Channel not found".

I did already some search at forum, but I don't get any final conclution.
I just read something about recodind Address 19: CAN Gateway...
The adaptation in Channel 62 doesn't apply to you since you have an A3 (8P).

As you've found you need to change the settings in the CAN Gateway (use the long coding helper).
 

·
Registered
Joined
·
158 Posts
Discussion Starter · #4 ·
PetrolDave said:
msullx said:
Car is configurated with coding 0205111.
Can't access to Channel 62 in Adaptation "Channel not found".

I did already some search at forum, but I don't get any final conclution.
I just read something about recodind Address 19: CAN Gateway...
The adaptation in Channel 62 doesn't apply to you since you have an A3 (8P).

As you've found you need to change the settings in the CAN Gateway (use the long coding helper).
Thanks PetrolDave and NSX JR!

I clear all fault codes and only one left; CAN gateway. I will use long coding helper.

Thans you for your help! :D
 

·
Registered
Joined
·
158 Posts
Discussion Starter · #5 ·
Hi,

Just recode CAN Gateway (use the long coding helper).
No errors found!

Topic close! :D
 
1 - 5 of 5 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top