Audi Forum banner

21 - 21 of 21 Posts

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Hi
I have retrofitted my 2007 A3 3.2 with an RNS-E. It previously had a a Symphony II radio. The unit works flawlessly but after a few days my battery is dead.

When I close the car and lock the door the RNS-E fan and DVD keep running for little while. At that time I measure a voltage drop of 6-7 mV across the fuse (19), which is equivalent to 1.5 amps. After a few minutes the RNS-E shuts off completely and the voltage drop goes to zero. However, every few minutes I can hear the DVD drive starting again for a short time.

I thought that maybe the unit is not getting a proper signal form the CAN to power off and checked the coding, but everything seems okay:

Address 19: CAN Gateway Labels: 1K0-907-530.lbl
Part No SW: 1K0 907 530 K HW: 1K0 907 951
Component: J533__Gateway H12 0170
Revision: H12 Serial number: 33001071291353
Coding: FF3F03C807000102
Shop #: WSC 01507 444 100128
VCID: 2F43C938BE066CC

No fault code found.

Address 37: Navigation Labels: 8E0-035-192-RNSE.lbl
Part No SW: 8P0 035 193 B HW: 8P0 035 193 B
Component: RNS-E PU US H03 0200
Revision: 0000005S Serial number: AUZBZ7J6115033
Coding: 0209637
Shop #: WSC 01507 444 100128
VCID: 2F43C938BE066CC

1 Fault Found:
02218 - Satellite Radio (R146)
004 - No Signal/Communication
Freeze Frame:
Fault Status: 01100100
Fault Priority: 5
Fault Frequency: 1
Reset counter: 5
Mileage: 71481 km
Time Indication: 0
Date: 2011.12.31
Time: 14:44:51

The harness is from Kufatec and I checked the wiring (NSXJR); only differences: Alarm GND (D14) not connected to III-2 and Bose GND connected to III-8 instead of III-1. I read about it and don't think it really matters.

Any input is much appreciated.


Hi I had the same problem I ended up pulling fuse number 8 from the fuse box it is the telephone fuse never had a problem since
 
21 - 21 of 21 Posts
Top