Audi Forum banner

1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
158 Posts
Discussion Starter · #1 ·
First off all I really love this forum. I can spend lot of time here. Thanks for your good work!
I have one Audi A3 (8P0) from November 2005, Portugal and I will install one RNS-E unit.
I learning from this forum that I must config RNS-E with VAG-COM software.
My question is what version of VAG-COM I shouldto use? Last one (512...) ou I can use a older one?
Sorry for my english (that is because I'm a portuguese guy :wink: .
Thanks in advance for your support!
 

·
Premium Member
Joined
·
11,350 Posts
On an 8P A3 you need either a HEX-COM+CAN or HEX-USB+CAN lead.
 

·
Registered
Joined
·
158 Posts
Discussion Starter · #4 ·
PetrolDave said:
On an 8P A3 you need either a HEX-COM+CAN or HEX-USB+CAN lead.
You guys are great!
thanks for your fast reply. I still have this problem, but now I know why!
I have a friend that has VAG-COM 312 and it works in my car, but with VAG-COM 512 (last realese) give us one error "Interface not foun".
I learn from here that is because new version don't work with old interfaces.

Can we change any thing in the interface schema?
I mean, change any pinouts / connectoins?
I saw this link http://www.navplus.us/forum/viewtopic.php?t=1539 do you think that will allow to work with VAG-COM 512?
TIA
 

·
Registered
Joined
·
6,767 Posts
You do have an original Ross Tech VAG-COM cable, do you? If not you may be limited to version 409. The newer software doesn't support non-Ross Tech cables.
 

·
Registered
Joined
·
158 Posts
Discussion Starter · #6 ·
AudiA4B6US said:
You do have an original Ross Tech VAG-COM cable, do you? If not you may be limited to version 409. The newer software doesn't support non-Ross Tech cables.
No, i don't have original Ross Tech VAG-COM.
Ok, It looks like I can't do much more, except buy one original cable :?
Thanks for your support
 
1 - 6 of 6 Posts
Top