Audi Forum banner
1 - 2 of 2 Posts

·
Registered
Joined
·
30 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hi all,

Wondering whether anyone who has done the rear LED Tail light retrofit with an LED driver unit has come across the issue where they are getting a bulb warning in the driver information system (DIS) for one of the rear LED tail lights? I have an issue after 6 months of working fine that the car is complaining that the brake light globe on the rear left has failed. There is no error for the right hand side light and the left hand side light is functioning fine. From VCDS I get the following error for this tail light:


Address 46: Central Conv. Labels: 4L0-910-289.lbl
Control Module Part Number: 4L0 910 289 D HW: 4L0 907 289 A
Component and/or Version: Komfortgeraet H05 0020
Software Coding: 7340173
Work Shop Code: WSC 26090 822 86052
VCID: 3162D879A8148D909EB
1 Fault Found:​
02956 - Lamp in Trunk/Hatch Lid; Left
009 - Open or Short to Ground
Freeze Frame:
Fault Status: 01101001
Fault Priority: 3
Fault Frequency: 124
Reset counter: 193
Mileage: 54963 km
Time Indication: 0
Date: 2012.10.30
Time: 15:02:49
Freeze Frame:
Bin. Bits: 000 010

I have disconnected the connector between the LED driver and the right hand light and I get the failure of this brake light also on the DIS. The error message matches that of the error for the left hand tail light:

2957 - Lamp in Trunk/Hatch Lid; Right
009 - Open or Short to Ground
Freeze Frame:
Fault Status: 01101001
Fault Priority: 3
Fault Frequency: 2
Reset counter: 193
Mileage: 55801 km
Time Indication: 0
Date: 2012.11.27
Time: 06:49:35
Freeze Frame:
Bin. Bits: 000 111

When I re-connect the connector the error for the right hand side light disappears. It is truly strange. The only thing I have done to the car since installing these lights was to add the trailer hitch module. This was over four months ago and the rear LED lights were working fine up till now. What is even more bizaare is the fact that the left hand light works fine (ie indicator, brake light, driving light). Whenever I try to clear the DTC from the Central Convenience module I get the DTC almost immediately reappearing.

I am now starting to wonder whether I have loosened a cable somewhere?

Any suggestions would be appreciated.

rgds
a
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Hi all,

Wondering whether anyone who has done the rear LED Tail light retrofit with an LED driver unit has come across the issue where they are getting a bulb warning in the driver information system (DIS) for one of the rear LED tail lights? I have an issue after 6 months of working fine that the car is complaining that the brake light globe on the rear left has failed. There is no error for the right hand side light and the left hand side light is functioning fine. From VCDS I get the following error for this tail light:


Address 46: Central Conv. Labels: 4L0-910-289.lbl
Control Module Part Number: 4L0 910 289 D HW: 4L0 907 289 A
Component and/or Version: Komfortgeraet H05 0020
Software Coding: 7340173
Work Shop Code: WSC 26090 822 86052
VCID: 3162D879A8148D909EB
1 Fault Found:
02956 - Lamp in Trunk/Hatch Lid; Left
009 - Open or Short to Ground
Freeze Frame:
Fault Status: 01101001
Fault Priority: 3
Fault Frequency: 124
Reset counter: 193
Mileage: 54963 km
Time Indication: 0
Date: 2012.10.30
Time: 15:02:49
Freeze Frame:
Bin. Bits: 000 010

I have disconnected the connector between the LED driver and the right hand light and I get the failure of this brake light also on the DIS. The error message matches that of the error for the left hand tail light:

2957 - Lamp in Trunk/Hatch Lid; Right
009 - Open or Short to Ground
Freeze Frame:
Fault Status: 01101001
Fault Priority: 3
Fault Frequency: 2
Reset counter: 193
Mileage: 55801 km
Time Indication: 0
Date: 2012.11.27
Time: 06:49:35
Freeze Frame:
Bin. Bits: 000 111

When I re-connect the connector the error for the right hand side light disappears. It is truly strange. The only thing I have done to the car since installing these lights was to add the trailer hitch module. This was over four months ago and the rear LED lights were working fine up till now. What is even more bizaare is the fact that the left hand light works fine (ie indicator, brake light, driving light). Whenever I try to clear the DTC from the Central Convenience module I get the DTC almost immediately reappearing.

I am now starting to wonder whether I have loosened a cable somewhere?

Any suggestions would be appreciated.

rgds
a
Have you resolve this issue or not ? I am having the exact same issue and error code One of rear left side light turned off and error coming on dash
 
1 - 2 of 2 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top