Audi Forum banner

1 - 16 of 16 Posts

·
Registered
Joined
·
54 Posts
Discussion Starter #1
Hi Guys,
Some help needed again,retro fitted the nav unit all is working fine now so thanks for the help,recently purchased the 6 cd changer for glovebox,wired it up to nav unit and its not working,power to it,it will eject and take cds in no prob but its not playing them,the first message we got was(on nav unit)"No CD CHANGER"although power is going to it the changer as its taking in cds and the changer cds light are on etc,any thoughts or help would be appreciated greatly,
Thanks
Dec
 

·
Registered
Joined
·
54 Posts
Discussion Starter #2
Also Guys the ESP Light in the dipaly is staying on,any help with this too,my car is 2002 B6 Model tdi sport A4
 

·
Registered
Joined
·
249 Posts
make sure the car/Nav is VAGed to recognise/aknowledge the CDC.

not sure why your ESP is on though... did it come on following the installation of the CDC or was it on prior to that?
 

·
Registered
Joined
·
149 Posts
If your ESP light is burning.. You may try to disconnect the battery for a minute. Just disconnect the black cable (mass) and put it back..

After reconnecting you still see the ESP light burning. After a little ride, the EPS light will be gone.

P.S. Didn't you forget to de-activate the ESP button on your dash ? :)
 

·
Registered
Joined
·
54 Posts
Discussion Starter #5
Avantéix said:
make sure the car/Nav is VAGed to recognise/aknowledge the CDC.

not sure why your ESP is on though... did it come on following the installation of the CDC or was it on prior to that?
First off thanks for coming back to me,would you just explain the above a little better for me,how do i make the nav unit "vaged"is it a setting on the nav unit??
thanks fo the help guys
also disconnected the battery and ESP went off,thankfully
Dec
 

·
Registered
Joined
·
249 Posts
good to hear you got the ESP issue sorted out...

as for the VAG thingy, take a look at the following instructions...

see in that first table, you need to make sure the 5th digit of the number is either 3 if you don't have a TMC box or 7 if you do... hope that makes sense...
 

·
Registered
Joined
·
54 Posts
Discussion Starter #7
Avantéix said:
good to hear you got the ESP issue sorted out...

as for the VAG thingy, take a look at the following instructions...

see in that first table, you need to make sure the 5th digit of the number is either 3 if you don't have a TMC box or 7 if you do... hope that makes sense...
again i thank you,i presume this means i have to get my car hooked up to an audi dealer who has vga com???if i will be ripped off as the main reason i didnt use an audi dealer is because they were ripping me off just for fittment,is there any other way to check out these digits??????just to confirm it again thanks for taking the time to reply,
dec
 

·
Registered
Joined
·
249 Posts
unfortunately that's the only way you can access these numbers...

fellow audi owners in your area may have a VAGCOM, it's just a software and a cable (Ross-Tech/VAGCOM website)...
 

·
Registered
Joined
·
54 Posts
Discussion Starter #9
Thanks very much for that info your a star,would you know is it the same software that is used to super chip a tdi engines break horsepower??i think there is a guy in dublin that does that,again many thanks for all the info,i could probaly get a job in audi at this stage hahaaha
Dec
 

·
Registered
Joined
·
54 Posts
Discussion Starter #10
sorry discard the above,i realise now the software is specific for nav unit,id say at a guess il have to go to a dealer here,time to go to the bank for a loan hahaha
Dec
 

·
Registered
Joined
·
54 Posts
Discussion Starter #12
thank you,there is an email for a guy in dublin,il mail him now,thank you very much for that info,
Dec
 

·
Registered
Joined
·
54 Posts
Discussion Starter #13
Update,
ok got my nav unit coded correctly in audi dealer but the cd player is still not working,the product code of the cd player is 8E0 035111 which im told is correct,all the pins are correct i think,but when you press the radio/tv/cd button on the nav unit to bring it to cd i get the message "NO CD CHANER"its driving me mad,any idea's at all guys???
Dec
ps.when the car was linked up to vag.com it was reading a fault in aerial(open circuit)could this be something to do with it,
many thanks
Dec
pps.There is no TMC unit on my car,the audi dealer was able to remove the constant "tmc error"that was coming up on my nav unit when i turned it on by changeing the soft code,some progress anyways lol
 

·
Registered
Joined
·
249 Posts
no letter after the part number???

if that's the case then you're out of luck... the 8E0 035 111 [no revision] does not work with the RNS-D... you need one w/ a revision letter whether it be A, B or C, not sure about the D version...

sorry dude...
 

·
Registered
Joined
·
54 Posts
Discussion Starter #15
no letter after it,just the above code and then CX-CA1090L,this deffo will not work with my nav plus unit??i dont believe it,ah well at least i have got to the bottom of my problem,
Dec
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Avantéix said:
no letter after the part number???

if that's the case then you're out of luck... the 8E0 035 111 [no revision] does not work with the RNS-D... you need one w/ a revision letter whether it be A, B or C, not sure about the D version...

sorry dude...
Hello...

In the "VW world" the RNS-D is called MFD. Does anyone know if it is the same with the 8E0 035 111 [no revision] and the MFD navi ?? .. meaning it does NOT work ?

/peter
 
1 - 16 of 16 Posts
Top