Audi Forum banner
1 - 8 of 8 Posts

·
Registered
Joined
·
819 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hi Chaps,
My first post here, been reading the site for some time and the information on here is great, so I’m hoping someone can help with a BT coding problem.

The unit refuses to accept any coding, but it appears to be working fine with my RNS-E. I can make call’s, receive call’s and have a phone book, but as soon as I try and change any numbers in vag-com (607.3) there is a long pause and then vag-com rescans for the controller. Here is a scan I did of the Telephone module.

Thanks for any information.

Address 77: Telephone
Part No SW: 8P0 862 335 G HW: 8P0 862 335 G
Component: FSE_255x BT H21 0190
Coding: 0000000
Shop #: WSC 00000

1 Fault Found:
01042 - Control Module; Not Coded
000 - -
Freeze Frame:
Fault Status: 01100000
Fault Priority: 5
Fault Frequency: 1
 

·
Registered
Joined
·
6,767 Posts
What is the value you try to code it to?
 

·
Registered
Joined
·
530 Posts
What coding are you trying to use? Is it 10722?

From all reports coding the BT module can be problematic at times.. If you're sure you've got the right coding just try a few more times. Eventually it should accept it. :)
 

·
Registered
Joined
·
819 Posts
Discussion Starter · #4 ·
I've tried a few different codes 00002, 10322, 00322 and anothing is working at the moment.. I'm beginning to hate BT modules.
 

·
Registered
Joined
·
6,767 Posts
The "G" interface is an US interface, it will not allow any European language coding. If you are trying anything but 10x77 the interface will refuse the new coding. x depends on whether you have an A3 or A4/A6 and what options are installed in your car.
 

·
Registered
Joined
·
819 Posts
Discussion Starter · #6 ·
O dear.... let me try the US coding and see what happends, is there any way of getting that unit to work in euro coding?
 

·
Registered
Joined
·
6,767 Posts
TDiAvant said:
O dear.... let me try the US coding and see what happends, is there any way of getting that unit to work in euro coding?
Not that I'm aware of. That's why we have the part numbers posted here.
 

·
Registered
Joined
·
819 Posts
Discussion Starter · #8 ·
Thanks AudiA4B6US

Entered the following 10777 and it accepted that code, but it disable the phone option the RNS-E, so I have changed the code to 10300 and everything is working great.

Anyone know if there is a problem with not specifying a language?

Guess I need to spend a few more hours reading this site.

Address 77: Telephone
Part No SW: 8P0 862 335 G HW: 8P0 862 335 G
Component: FSE_255x BT H21 0190
Coding: 0010300
Shop #: WSC 00000

No fault code found.
 
1 - 8 of 8 Posts
Top